Известие

Collapse
No announcement yet.

Алтернатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алтернатор

Колеги снощи както карах и се чу стържещ звук,веднага изгасих колата и като видях шайбата на алтернатора опираше във калника и не мога да разбера самата шайба ли е излязла или динамото се е откачило по някакъв начин.
    Какъв е начинът да стигна по-лесно до Алтернатора че сега и ремъка не мога да сваля от шайбата му, по какъв начин е захванат за двигателя, със болтове ли е или със гайки ?
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

От долу и от горе с по един болт. Най-лесно се сваля от долу, ама си има разглобяване. Не знам щом опира ролката в рога дали ще може да се разклати да излезе. Най-вероятно ти се е развила фрайлайфната ролка, не виждам как ще се развие цялото динамо.
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Значи е най-добре да се вдигне и да се оправя от долната страна, а трябва ли да се сваля динамото за да се завие тая мизерна шайба и каква е гаранцията че пак няма да се развие ?
      И какво трябва да се развие или свали за да се стигне до алтернатора ?
      Last edited by RomeoJTD; d.m.y г., 11:51.

Comment

Аз моя алтернатор като го свалях, махнах ауспуха от турбината до меката връзка, задния тампон от моста и кутията и с напъване и ,,мамата,, излиза от долу. На място, ако е от ролката, не виждам как ще я стегнеш. Предполагам че да се развие, не е била добре стегната.
        sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Мерси колега ще я карам най -добре на майстор че ми се вижда бая трудоемка тая работа.

Comment

Working...
          X